Spaghetti

8.6.13 PMC 2 Comments

Spaghetti z pomidorami, mozarellą i czosnkiem czyli prosto, tanio i smacznie ...

Składniki:
spaghetti
3 świeże pomidory
mozarella lub dwie
ząbek czosnku
sól


Kroimy pomidory i mozarelle w niewielkie kawałki ...


Gdy gotuje się nam spaghetti "al dente", przygotowujemy sos ...


Polewamy głęboką patelnię łyżką oliwy, złocimy ząbek czosnku, dodajemy pokrojone pomidory:


Po około 10 minutach, pomidory powinny przekształcić się w sos:


Odcedzamy spaghetti, i jeszcze gorące wrzucamy  na patelnie z pomidorami, dodajemy mozarellę w kawałkach, tak aby roztopiła się. Wszystko dobrze mieszamy ...



Pasta jest gotowa! Możemy dodać również świeżą bazylię do smaku ...


A na deser świeże owoce ...






Albo coś słonego czyli bułeczki z oliwkami albo zawijane ciasto francuskie z prosciutto ...


Smacznej niedzieli życzę Wam:)


 

2 comments:

  1. Ale bym sobie zjadła takie spaghetti teraz... <3

    ReplyDelete
  2. Mmm, jakie smakołyki! Spaghetti jutro zrobię tzn dziś :P.

    Buziaki :*.

    ReplyDelete