Spaghetti
Spaghetti z pomidorami, mozarellą i czosnkiem czyli prosto, tanio i smacznie ...
Składniki:
spaghetti
3 świeże pomidory
mozarella lub dwie
ząbek czosnku
sól
Kroimy pomidory i mozarelle w niewielkie kawałki ...
Gdy gotuje się nam spaghetti "al dente", przygotowujemy sos ...
Polewamy głęboką patelnię łyżką oliwy, złocimy ząbek czosnku, dodajemy pokrojone pomidory:
Po około 10 minutach, pomidory powinny przekształcić się w sos:
Odcedzamy spaghetti, i jeszcze gorące wrzucamy na patelnie z pomidorami, dodajemy mozarellę w kawałkach, tak aby roztopiła się. Wszystko dobrze mieszamy ...
Pasta jest gotowa! Możemy dodać również świeżą bazylię do smaku ...
A na deser świeże owoce ...
Albo coś słonego czyli bułeczki z oliwkami albo zawijane ciasto francuskie z prosciutto ...
Smacznej niedzieli życzę Wam:)
Ale bym sobie zjadła takie spaghetti teraz... <3
ReplyDeleteMmm, jakie smakołyki! Spaghetti jutro zrobię tzn dziś :P.
ReplyDeleteBuziaki :*.