Truskawki w czerwonym winie

24.3.13 PMC 2 Comments



Bardzo często w Toskanii przygotowuje się truskawki w winie. Może i Wy będziecie miały ochotę przygotować ten wiosenny deser?

Składniki:
truskawki
czerwone wino
woda mineralna
cukier 


1. Truskawki myjemy, kroimy w niewielkie kawałki.


2. Na zmianę wlewamy wino i wodę, tak aby całkowicie przykryć truskawki.



3. Obficie cukrzymy, mieszamy i wstawiamy na półtorej godziny do lodówki.


4. Podajemy w pucharkach, smacznego ...


PS. Miłego niedzielnego popołudnia ...



;)

2 comments:

  1. na pewno wypróbuję, mamy tutaj pyszne truskawki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Szkockie truskawki, ah!! Dzisiaj Toskania trochę przypomina Szkocję: rano była mgła i trochę padało, niebo jest nisko i szaro niebieskie. Te truskawki to pierwsze w tym sezonie, średnio słodkie niestety...pozdrawiam

      Delete