Truskawki w czerwonym winie
Bardzo często w Toskanii przygotowuje się truskawki w winie. Może i Wy będziecie miały ochotę przygotować ten wiosenny deser?
Składniki:
truskawki
czerwone wino
woda mineralna
cukier
1. Truskawki myjemy, kroimy w niewielkie kawałki.
2. Na zmianę wlewamy wino i wodę, tak aby całkowicie przykryć truskawki.
3. Obficie cukrzymy, mieszamy i wstawiamy na półtorej godziny do lodówki.
4. Podajemy w pucharkach, smacznego ...
PS. Miłego niedzielnego popołudnia ...
;)
na pewno wypróbuję, mamy tutaj pyszne truskawki :)
ReplyDelete:)) Szkockie truskawki, ah!! Dzisiaj Toskania trochę przypomina Szkocję: rano była mgła i trochę padało, niebo jest nisko i szaro niebieskie. Te truskawki to pierwsze w tym sezonie, średnio słodkie niestety...pozdrawiam
Delete