Pasta z sardynkami w ziołach

8.8.13 PMC 3 Comments


Spaghetti z sosem z sardynek z ziołami to świetne danie na lekkie, letnie jedzenie ...

Składniki:
sardynki
pietruszka
ząbek czosnku
orzeszki piniowe
zielone oliwki


Oczyszczamy sardynki z ości, myjemy pod bieżącą wodą jeśli są w soli.
Obrywamy spore ilości listki pietruszki, obieramy ząbek czosnku, dodajemy orzeszki piniowe, zielone oliwki i wrzucamy do miksera.



Dodajemy odrobinę oliwy ...


Wszystko miksujemy, w między czasie gotujemy spaghetti ... ( NIE SOLIMY WODY)


W połowie gotowania makaronu "kradniemy" szklankę wody z garnka, wlewamy do miksera i mieszamy lub ponownie miksujemy ... (nieosolona woda dodana do wcześniej przygotowanego roztworu złagodzi słony smak ryb i nada całości konsystencję sosu)


Sos jest gotowy ...


Podajemy z białym winem ...


Buon appetito :)


 :)

3 comments:

  1. Paula ale mi narobiłaś smaka! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. To chyba -> :)? :) Spróbuj, na pewno Ci wyjdzie super!pozdr

      Delete
  2. Bardzo ciekawy przepis :)

    Nie robiłam nigdy podobnego dania :) Muszę spróbować!!

    Buziaki
    xo xo xo xo xox o

    ReplyDelete